Wat een drukke week!

06-10-2015 17:55

De voorbije dagen hebben onze derdeklassers heel wat beleefd!

Samen met juf Ingrid zijn ze Grobbendonk gaan verkennen. Aan de lachende gezichtjes op de foto's te zien, hebben ze hier enorm van genoten!

Vandaag was ook een drukke dag. 's Morgens zijn we naar het verkeerspark in Herentals vertrokken. Na een korte opfrissing van de verkeersregels, mochten de leerlingen zelf de verkeersregels voor fietsers gaan toepassen. In het begin was dit nog wat verwarrend, maar naar het einde toe reden onze kapoenen al vlotjes door het park!
's Middags werden de afspraken van de speelplaats opgefrist aan de hand van een quiz. Samen met de zesdeklassers moesten ze in groepjes enkele vragen beantwoorden. Het groepje met het meest aantal juiste antwoorden van de school, wint samen met de rest van de klas een extra lange speeltijd! Wij hebben er alleszins al een goed oog in!

Om deze lange dag af te sluiten, konden de kinderen zich creatief laten gaan. Op basis van een gedicht over lijmen, mochten de kinderen zelf een creatieve opdracht kiezen : een foto maken, een tekening maken, een toneeltje voorbereiden of een gedichtje schrijven. Yousra koos als enige voor een gedichtje. En dat mag er zeker wezen! (Kijk maar bij de foto's.) Yousra heeft duidelijk nog verborgen talenten!
Femke, Lenn, Noah en Yalani kozen ervoor om een tekening te maken. Wat een mooie kunstwerkjes! De rest van de klas werkte in een groepje een toneeltje uit. Wat hebben we hierom gelachen! Knap gedaan!

Morgen rusten we allemaal (behalve onze juffen) even uit tijdens de pedagogische studiedag, om er dan weer volop tegen aan te gaan!

—————

Terug